cropped-cropped-LOGO-1.png
Audiovisuele media Digitale media Immersive spatial design
Audiovisuele media Digitale media Immersive spatial design

STUDIO

TA & CO

project: 'frontier'

De immersieve lichtinstallatie ‘FRONTIER’ is een ruimtelijke audiovisuele experience die men uitnodigt te reflecteren op hun eigen menselijke bestaan, en helpt men te herinneren aan onze eigen nietigheid. Een draaiende licht-ring begeleid de toeschouwers en geeft het concept ‘tijd’ in een abstracte manier vorm. Zo wordt de toeschouwer onderdeel van dit ritmisch spel tussen licht en donker. ‘FRONTIER’ communiceert abstract via licht, geluid en beweging waardoor het werk open staat voor eigen interpretatie.

In 1977 lanceerde NASA de fotosatelliet Voyager I de ruimte in, met als doel een ‘flyby’-foto te maken van Jupiter en Saturnus. Deze doelen werden respectievelijk bereikt in 1979 en 1980. Tot op de dag van vandaag drijft deze satelliet steeds verder weg van onze planeet en is het het verst verwijderde door mensen gemaakte object in de ruimte. In ‘FRONTIER’ zul je het levensverhaal van deze satelliet meemaken, verwerkt in een kinetische lichtinstallatie. Dit werk richt zich rechtstreeks op onze evoluerende percepties van ruimte en tijd en is een reactie op onze snel ontwikkelende technologische wereld.
Future relevance: Graag draag ik op een eigen manier bij aan de hedendaagse (Nederlandse) digitale cultuur en richt ik mij op dit interessante dialoog.
Het bied namelijk de mogelijkheid nieuwe perspectieven en waarden te ontdekken en ons begrip van de wereld én onze kennis te vergroten. Zo brengt het mensen samen en kan het bijdragen aan een meer inclusieve en tolerantere samenleving.

Op deze manier is dit werk een mooi voorbeeld van hoe technologie ons in staat stelt om de grenzen van de fysieke wereld te overstijgen en hoe dit, gepaard met digitale kunst, een krachtig instrument is om complexe onderwerpen en concepten op een toegankelijke en meeslepende manier over te brengen. Zo kan het wetenschappelijk onderzoek visualiseren, maar kan het ook onze menselijke verbeelding en nieuwsgierigheid omhoog halen.

expositie data:

  • 28 juni t/m 2 juli: Oudenoord 700, 3513 EX Utrecht.  Exposure 2023